Een goed 2018 toe gewenst !!

0

Ik wens jullie een gezond 2018 toe !

Ik wens jullie een gelukkige kerst toe !

0

Ik wens jullie een gelukkige kerst toe !

Alternatief voor antibiotica van Micreos in finale ‘Ideas from Europe’

0

Nederlands Micreos op EU-conferentie in Tallinn gekozen als een van Europa’s belangrijkste innovaties. 10 landen naar finale in Ridderzaal, Den Haag, op 24 april 2018. Europese publiek kiest ook voor Micreos.

Den Haag, 7 december 2017- Het Nederlandse Biotechnologiebedrijf Micreos, dat alternatieven voor antibiotica ontwikkelt op basis van fagen-technologie, heeft op 22 november 2017 in Estland de halve finale van Ideas from Europe (het Eurovisie Songfestival voor Innovatie) succesvol doorstaan. In aanwezigheid van EU-commissaris Mrs. E. Bieńkowska en minister van Economische Zaken en infrastructuur van Estland, Mrs. K. Simson werd Micreos uit 28 deelnemende Europese landen door de jury unaniem gekozen als een van de 10 finalisten. De winnende bedrijven zijn naast Nederland afkomstig uit: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Ierland, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Portugal en Zweden. Op 24 april 2017 zal in de Ridderzaal te Den Haag de meest belangwekkende innovatie van Europa gekozen worden. 

Micreos’ alternatief voor antibiotica, dat met haar Gladskin producten al veel mensen met huidaandoeningen zoals eczeem, rosacea en acne helpt, werd ook door het Europese publiek als winnaar bestempeld. 

De ”Ideas from Europe” competitie in de hoofdstad van Estland werd bijgewoond door honderden beleidsmakers, ondernemers, investeerders en ontwikkelaars uit 28 Europese landen. De 28 halve finalisten introduceerden hun innovatie in een maximaal drie minuten durende pitch voor een live publiek.

Micreos CEO Mark Offerhaus is verheugd met de finale plaats: “Antibiotica-resistentie is wereldwijd een enorm en toenemend probleem. Met onze technologie is het voor het eerst mogelijk om alleen de slechte bacteriën te doden en de goede – die essentieel zijn voor onze gezondheid – met rust te laten. We helpen al veel mensen met huidaandoeningen en diabetische wondinfecties, veroorzaakt door de bacterie Staphylococcus aureus, inclusief de resistente MRSA. Maar we staan pas aan het begin.”

Micreos zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de finale van “Ideas from Europe” op 24 april in de Ridderzaal te Den Haag.

Over Ideas from Europe
Ideas from Europe is een Europees platform ter bevordering van de ontwikkeling van ideeën voor vraagstukken met grote sociale en economische gevolgen. Het platform is in november bijeengekomen in Estland, tijdens het Europees voorzitterschap van dit land.  De gedachte achter Ideas from Europe is dat relevante doorbraken het publiek sneller zullen bereiken als een grote groep mensen er breed over communiceert.

Zie: https://ideasfrom.eu/

Over Micreos
Micreos ontwikkelt endolysine- en fagentechnologie die voor het eerst alleen ongewenste bacteriën doodt. Micreos wordt beschouwd als leidende speler op dit gebied. De onderneming heeft een eigen productie- en RD-centrum voor endolysines in Bilthoven. Voor fagen ten behoeve van voedselveiligheid en landbouw heeft Micreos een technologiecentrum voor onderzoek, ontwikkeling en productie in Wageningen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag. Het bedrijf werkt samen met ETH Zurich en vele Nederlandse medische centra, waaronder het EMCR (Rotterdam). Gladskin is een product van Micreos Human Health. Micreos Food Safety produceert de door de FDA erkende producten PhageGuard Listex (Listeria), en PhageGuard S (Salmonella).

Websites: http://www.micreos.com/

https://www.gladskin.com/en/

https://www.phageguard.com/


WATCH: de halve finale pitch van 3 minuten door CEO Mark Offerhaus

­

Nederland vaardigt Micreos af naar halve finale Ideas from Europe

0

Den Haag, 11 september 2017- Biotechnologiebedrijf Micreos, dat een alternatief voor antibiotica heeft ontwikkeld, zal Nederland op 22 november 2017 vertegenwoordigen tijdens de halve finale van Ideas from Europe in Estland (het Eurovisie Songfestival voor innovatie). In aanwezigheid van voormalig VN-secretaris-generaal Kofi Annan en minister Melanie Schultz van Infrastructuur Milieu, werd Micreos gekozen uit 17 finalisten. Jury-voorzitter Kasja Ollongren, loco-burgemeester van Amsterdam, benadrukt de impact die Micreos’ product voor miljoenen mensen kan hebben. 

Het Making Waves-congres op de Afsluitdijk werd bijgewoond door honderden beleidsmakers, ondernemers, investeerders en ontwikkelaars. De 17 finalisten introduceerden hun innovatie voor een publiek van zeshonderd personen.  

Eregast Kofi Annan, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, was enthousiast: “Ik ben zeer onder de indruk van Micreos’ alternatief voor antibiotica”, zo zei hij.

Volgens jury-voorzitter Kasja Ollongren viel de keuze van de jury op Micreos omdat de technologie van het bedrijf al is ontwikkeld en inmiddels tienduizenden mensen helpt. “De jury is ervan overtuigd dat Micreos’ alternatief voor antibiotica ‘life-changing’ kan zijn voor miljoenen mensen.” 

Micreos CEO Mark Offerhaus is verheugd: “Antibiotica-resistentie is een enorm mondiaal probleem. Wij zijn vereerd met alle waardering. Met ons product Gladskin helpen we al mensen met huidaandoeningen als eczeem, acne, en rosacea en diabetische wondinfecties, veroorzaakt door de bacterie Staphylococcus aureus, inclusief de resistente MRSA. Maar dat is wat ons betreft slechts het begin. Onze endolysine-technologie biedt een écht alternatief dat nu al benut kan worden en nog veel meer kan betekenen. Daarbij hebben we geen tijd te verliezen.”

Micreos zal Nederland vertegenwoordigen met het meest innovatieve idee in de halve finale van Ideas from Europe in Estland, op 22 november 2017.  

Over Ideas from Europe / Making Waves

Ideas from Europe is een Europees platform ter bevordering van de ontwikkeling van ideeën voor vraagstukken met grote sociale en economische gevolgen. Het platform komt in november bijeen in Estland, tijdens het Europees voorzitterschap van dit land.  De gedachte achter Ideas from Europe / Making Waves is dat relevante doorbraken het publiek sneller zullen bereiken als een grote groep mensen er breed over communiceert.

 Zie: https://ideasfrom.eu/ en https://makingwavesnl.nl/

 Over Micreos

Micreos ontwikkelt endolysine- en fagentechnologie die voor het eerst alleen ongewenste bacteriën doodt. Micreos wordt beschouwd als leidende speler op dit gebied. De onderneming heeft een eigen productie- en RD-centrum voor endolysines in Bilthoven. Voor fagen ten behoeve van voedselveiligheid en landbouw heeft Micreos een technolgiecentrum voor onderzoek, ontwikkeling en productie in Wageningen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag. Het bedrijf werkt samen met ETH Zurich en vele Nederlandse medische centra, waaronder het EMCR (Rotterdam). Gladskin is een product van Micreos Human Health. Micreos Food Safety produceert de door de FDA erkende producten PhageGuard L (Listeria), en S (Salmonella).

WATCH: de winnende pitch van 4 minuten door CEO Mark Offerhaus 

  

Blackheads & whiteheads (mee etters)

0

Blackheads & whiteheads op het gezicht van een puber.

Blackheads (meet etters)

0

Het uitknijpen van mee etters. Extreem grote mee etters !

Ik wens jullie een goed 2017 toe !

0

Ik wens jullie een goed 2017 toe!

Ik wens iedereen een prettige kerst toe !

0

Ik wens iedereen een prettige kerst toe !

Schoonheidsspecialisten introduceren richtsnoer ethiek

0

Woerden, 8 september 2016 – Schoonheidsspecialisten introduceren als eerste cosmetische beroepsgroep in Nederland een richtsnoer ethiek.
Branchevereniging ANBOS ontwikkelde deze publicatie samen met de afdeling Medische Ethiek van Erasmus MC. Met deze innovatieve en wetenschappelijk onderbouwde gedragscode bevestigt de brancheorganisatie dat consumenten in vertrouwde handen zijn bij schoonheidssalons aangesloten bij ANBOS. Op maandag 12 september vindt de boekpresentatie plaats in sociëteit De Witte op het Plein in Den Haag.

De ontwikkeling van deze publicatie stond onder leiding van prof. dr. Inez de Beaufort, hoogleraar Medische ethiek aan Erasmus MC, Rotterdam. ‘Vanuit moreel oogpunt brengt het gebruiken van de titel schoonheidsspecialist verantwoordelijkheden met zich mee. We hopen met dit richtsnoer een voorbeeld te zijn voor de paramedische beroepsgroepen die op het grensvlak van cosmetisch en medisch handelen opereren.’

Richtsnoer
Schoonheidsspecialisten richten zich naast huidverzorging ook op huidverbetering. Hierbij zetten ze ook apparatuur in voor een beter resultaat. Het richtsnoer geeft de professional moreel houvast en laat aan publiek en politiek zien hoe de beroepsgroep haar verantwoordelijkheid neemt. Het bevat normatieve uitspraken en heeft mede daardoor juridische zeggingskracht. De professional dient het richtsnoer bij zijn zorgverlening in acht te nemen.

Wet kwaliteit, klachten en geschillen in zorg
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is bezig het toezicht op de cosmetische sector te verscherpen. Bijvoorbeeld in de nieuwe Wkkgz worden schoonheidsspecialisten aangemerkt als ‘zorgaanbieders’. Schoonheidsspecialisten krijgen hierdoor een duidelijke plaats binnen de nulde lijn van de zorgketen. Dermatologen kunnen bepaalde behandelingen zoals acne overlaten aan schoonheidsspecialisten . Schoonheidsspecialisten zien de huid van de cliënt regelmatig waardoor ze een rol kunnen spelen bij de vroegtijdige signalering van (ernstige) huidafwijkingen.

Wetenschappelijk
Een richtsnoer is ter ondersteuning van zorgprofessionals en zorggebruikers, gericht op het verbeteren van de kwaliteit van zorg, en waar mogelijk gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, aangevuld met expertise en ervaringen van zorgprofessionals en zorggebruikers. ANBOS werkte in de uitvoering samen met dr. Eline Bunnik en drs. Frans Meulenberg, beiden verbonden aan de afdeling Medische Ethiek en Filosofie van de Geneeskunde, Erasmus MC, Rotterdam.

ANBOS
ANBOS is representatief voor de bedrijven in de schoonheidsverzorging en telt 5000 aangesloten schoonheidsspecialisten. Al meer dan 65 jaar behartigt zij, als business partner, de belangen van haar leden op kwaliteit, vakinhoud en ondernemerschap.

www.anbos.nl

Een gelukkig 2016 toegewenst !

0

Een gelukkig 2016 toegewenst !

laatste Nieuws